Vijesti

41. MEĐUNARODNI SAJAM KNJIGA I UČILA: Interliber na Zagrebačkom velesajmu sve do 18. studenog

Interliber se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Postao je središnje mjesto ovog dijela Europe za promoviranje knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja te okuplja mnogobrojne nakladnike i knjižare.


Od sutra 13. studenog pa sve do nedjelje 18. studenog Zagrebački velesajam postat će već tradicionalno okupljanje svih onih koji vole knjigu i čitanje. Ove godine sudjeluju više od 300 izlagača iz 13 država, od Austrije, BiH, Crne Gore, Francuske, Italije, Kine, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Slovenije do Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Interliber svojim izlagačkim segmentom, sadržajem i programom u velikoj mjeri doprinosi razvoju kulture čitanja, usvajanja znanja i naobrazbe pisanom riječju, rekla je Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Posjetitelje očekuju predstavljanja novih knjiga, domaćih i inozemnih autora, druženja i razgovori s književnicima, mnogobrojne čitaonice i radionice, ceremonije dodjele književnih nagrada, aukcije starih knjiga, glazbeni program te  strukovni susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, mnogobrojni okrugli stolovi i panel-rasprave. Prateći program suorganizira Zajednica nakladnika i knjižara, a njezin predsjednik Mišo Nejašmić je istaknuo kako je uvjeren da će u sljedećih nekoliko godina Interliber prerasti u vodeći sajam knjiga u ovome dijelu Europe.

Na Interliberu se očekuju i promocije albuma pa će tako u srijedu 14. studenog u paviljonu 6 novi album “Live” predstaviti The Frajle. Promocija je zakazana za 19 sati, a poslije slijedi i koncert na kojem će Frajle izvesti neke od pjesama s albuma. Četvrtak je rezerviran za Bijelo Dugme. Od podne na glavnoj pozornici paviljona 6 očekuje se promocija dvostrukog DVD izdanja “Izgubljeno dugme“, dokumentarni film o virtuoznom bubnjaru Goranu Ipi Ivandiću.

Svoj kutak imat će i knjižara ALFA koja priprema predstavljanje priručnika micro:bit i ALFA-digitalnih udžbenikaPredstavljanje je zakazano za subotu 17. studenog točno u podne u paviljonu 5.  Knjižara ALFA nastoji učenike pripremiti za život, a preko 50 % učitelja odabralo je upravo Alfine udžbenike koji danas predvode kurikularnu reformu. Iz ALFE poručuju:  “Mi vam želimo pokazati kako izgleda spoj najnaprednijeg digitalnog rješenja i vrhunskih udžbenika.”

Buybook, hrvatska i bosanskohercegovačka izdavačka kuća predstavit će svoja nova izdanja na 41. Interliberu. U paviljonu 6 moći ćete kupiti knjige najznačajnijih svjestkih, hrvatskih i regionalnih autora. Tu su brojna poznata imena autora koji će se predstaviti s novim naslovima, Paulo Coelho, Faruk Šehić, Danilo Kiš,  Max Bergholz, Miljenka Jergovića i mnogi drugi.

Ulaz na Interliber je besplatan, a sve dodatne informacije o izlagačima možete saznati OVDJE!

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close