Vijesti

4 razloga zbog kojih biste što češće trebali ići na plažu

Taj nevjerojatan osjećaj mira i opuštenosti koji doživite na plaži sada ima svoj naziv – plavi prostor. Tako znanstvenici nazivaju učinak kombinacije zvukova vode i umirujućih mirisa na naš mozak, piše 24sata


Plavi prostor je dovoljan da se ugodno osjećate i to na neki hipnotički način. Mozak pozitivno reagira na odlazak na plažu i u vama stvara osjećaj sreće i opuštenosti. Tamo se punite pozitivnom energijom. Četiri su načina kako plavi prostor utječe na vas:

1. Smanjuje stres

Voda je prirodni lijek za otpuštanje nagomilanog stresa. Prepuna je pozitivnih iona koji pomažu da se osjećate ugodno. Bilo da cijeli uronite u vodu ili samo umočite prst, sigurno ćete osjetiti kako se opuštate.

2. Plaža potiče kreativnost

Znanstvenici vjeruju kako odlazak na plažu potiče kreativnost u ljudima. Boravak u plavom prostoru pomaže pročistiti misli te pristupiti problemima ili projektima na kreativan način. Poput meditacije, plaža izaziva osjećaj smirenosti koja pomaže nositi se sa svakodnevnim problemima i razmisliti na što se treba usredotočiti.

3. Smanjuje osjećaj depresije

Hipnotički zvuk valova u kombinaciji sa vidnim i mirisnim podražajima izuzetno povoljno djeluje na psihu – može vas odvesti u svojevrsno meditativno stanje. Osim toga, ugođaj na plaži će očistiti vaš um i pomoći će vam da razmislite o svojem životu daleko od svakodnevnog kaosa.

4. Mijenja perspektivu na život

Naravno, na bolje. Plaža, ali i priroda općenito, oduvijek su bili čimbenici zdravijeg i sretnijeg života. Plaža je jednostavno dobra za vašu dušu, djeluje blagotvorno.

Donosi 24sata

 

Foto: pexels

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close