Turizam

4 prijedloga tematskih tura Dalmacijom

Nedavno je  lansiran novi web portal u sklopu postojeće web stranice TZ Splitsko – dalmatinske, koji je integiran na postojeću web stranicu značajno obogatio i  dodatno konkretizirao ponudu Srednje Dalmacije.


Naime od sada će svi gosti koji pristupaju web stranici www.dalmatia.hr, moći na jednom mjestu naći konkretne informacije, razvrstane po listi svojih interesa na portalu Discover Central Dalmatia.
Zanima li vas tako arhitektura, arheologija, ornitologija, delfini, biciklizam, jahanje, kanu ili ste više naklonjeni geologiji,povijesti, pješačenju, ribolovu – nema problema, sve je tu – pomno razvrstano, detaljno sortirano i mudro složeno upravo po mjeri svačijih interesa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Donosimo nekoliko izvrsnih te maštovitih programa s portala Discover Central Dalmatia i predlažemo da uplanirate iduće godine super kreativan  odmor za sebe i najbliže, no ono što je najbolje ne morate previše ni planirati. Sve što trebate je odabrati nešto po vašoj mjeri. Agencije će se pobrinuti za ostalo.

ISKUSITE ORIGINALNI DALMATINSKI GASTRO DOŽIVLJAJ

Zanima li vas duboki uvid u destinaciju kroz gastronomske doživljaje na različitim mikrolokalitetima? Na putovanju od prapovijesnog jela u zaleđu ili antičke kuhinje među ruševinama Salone, organskog kruha i pastrve na mlinici, preko vinskih degustacija na obroncima planine Kozjak, sve do tečaja kuhanja i cjenkanja s lokalcima na tržnici grada-muzeja na otvorenom – Trogira, na vama je samo da uživate.

Antička hrana i maslinovo ulje u Saloni; pastrva na mlinarski u srednjovjekovnoj vodenici; trogirska kulinarska radionica; janjetina s ražnja na selu; Zinfandel rižot i sipa bob u morskom zaljevu uz vinske degustacije

Aranžman je moguće realizirati za grupe od 6 do 16 osoba u vremenu od 1. ožujka do 30. studenog u trajanju od 3 do 7 dana. Okvirne aktivnosti petodnevnog programa obuhvaćaju: 1. dan: Zaleđe – domaćinstvo dalmatinskog sela / život u poljičkoj knežiji; 2. dan: Solin – antička kuhinja i tečaj kušanja maslinovog ulja u Saloni / rimsko carstvo u Dalmaciji; 3. dan: Kaštela – vinarije i gastronomija u vinogradima / obilazak Kaštela; 4. dan: Žrnovnica – mlinica uz svježinu rijeke i pastrvu / radionica kruha; 5. dan: Trogir – jadranska plava riba na više načina, kulinarska radionica. Smještaj je moguć u hotelu s četiri zvjezdice ili privatno, dok je prijevoz osiguran. Vodiči (ENG) uz vas su tijekom cijelog aranžmana.
Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući a organizatoru se obratite za izradu konačne ponude. 

Detalje o ovom programu potražite ovdje

U POTRAZI ZA OKUSIMA SREDNJE DALMACIJE

Uronite u magiju Dalmacije istražujući njezinu prekrasnu netaknutu prirodu i bogatu tradiciju. Mala slikovita naselja i sela gdje tradicionalan način života još uvijek postoji, daju poseban šarm i spokoj karakterističan samo za regiju u kojoj ljudi žive u harmoniji s prirodom. Ovo bogatstvo kulturne baštine najbolje je doživjeti kroz jednostavnost i bogatstvo dalmatinske kuhinje.

Više čitajte na hotspots.net.hr


Foto: hotspots.net.hr / apartmentsadria.com

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close