VijestiGrad ZagrebScena

34. susret vatrogasnih puhačkih orkestara u Križu

U subotu, 15. rujna  u sportskoj dvorani Osnovne škole Milke Trnine u Križu održat će se 34. susret vatrogasnih  puhačkih orkestara


Susret  organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Vatrogasne limene glazbe Općine Križ, koja obilježava 90. obljetnicu postojanja.

Prema pristiglim prijavama na susretu će svoje umijeće pokazati 21 vatrogasni puhački orkestar iz gotovo cijele Hrvatske. Dolazak orkestara u Križ očekuje se od 11:00 do 12:00, a nakon zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, nastupi orkestara će započeti u 13:00 sati.

Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovicu 19. stoljeća, kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu. Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.

Zato dođite ovu subotu u Križ i uživajte u izvedbama vatrogasnih puhačkih orkestara!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close