DogađanjaVijestiTehnologija

20 nemogućih pitanja kojima Apple rešeta kandidate za posao

Od testiranja inteligencije do trik pitanja.


Apple je oduvijek slovio kao odlično mjesto za zaposliti se, ali i kao tvrtka koja nikada ništa nije nudila na pladnju. Time je stoga iskopao niz od nekih od najzaguljenijih pitanja koja tamo čekaju kandidate za radna mjesta. Donosimo neka od njih.

Kako biste objasnili osmogodišnjaku što je to modem ili ruter i koja mu je funkcija? – pitanje za kandidata za radno mjesto savjetnik za mušterije.

Tko je vaš najbolji prijatelj? – osoba za savjetovanje mušterija u trgovini.

Ako imate dva jaja i ako želite utvrditi koji je najviši kat s kojega možete baciti jaje, a da se ne razbije, kako biste to provjerili? Koje je najoptimalnije rješenje? – stručnjak za softver.

Opišite nam neki zanimljiv problem i kako biste ga riješili? – za isto radno mjesto.

Koliko djece se rodi svakog dana? – kandidat za menadžera za globalnu nabavu.

Imate 100 novčića položenih na stolu. 10 ih je okrenuto glavom prema gore, a 90 pismom prema gore. U poziciji ste da ne možete ni vidjeti ni osjetiti ni na bilo koji način registrirati koji je novčić u kakvoj poziciji. Morate podijeliti novčiće u dvije skupine, tako da u svakoj bude isti broj novčića s glavom prema gore – opet za stručnjaka za softver.

Imate tri gajbe. U prvoj su jabuke, u drugoj naranče, u trećoj pomiješane jabuke i naranče, a na svakoj je pogrešna oznaka, jer je netko pomiješao tri naljepnice. Kako biste mogli odrediti sadržaj svih triju otvaranjem samo jedne i uzimanjem samo jedne voćke iz nje, bez da pogledate cijeli sadržaj? – stručnjak za softverska pitanja i odgovore.

Imate problem s mušterijom koja je 20 minuta čekala bez da ju je itko poslužio i sad radi nered i prijeti da će svoj kompjuter kupiti kod Microsofta preko puta ili preko Best Buya. Riješite problem – prodavač.

Jeste li pametni? – inženjer za usavršavanje.

Stavite čašu s vodom na rotacijsku ploču gramofona i počnete je polako ubrzavati. Što će se dogoditi prvo, hoće li se proliti voda ili će čaša skliznuti s gramofina? – strojarski inženjer.

Zašto bismo vas trebali zaposliti? – viši softverski inženjer.

Što je važnije, riješiti mušterijin problem ili mušteriji ostaviti dobar dojam o Appleu? – savjetnik za službu Apple kod kuće.

Zašto je Apple promijenio naziv iz Apple Computers Incorporated u Apple Inc.? – specijalist.

Činite se prilično pozitivnom osobom. Kakve vas stvari oneraposlože? – specijalist za odnose s mušterijama.

Pokažite mi kako biste mušteriju uvjerili da ste joj voljni pomoći, samo koristeći glas – savjetnik u službi nastava kod kuće.

Što vas je danas dovelo ovdje? – inženjer za softver.

Koji vam je bio najbolji, a koji najgori dan u protekle četiri godine? – voditelj inženjerskih projekata.

Kad u neki Appleov dućan uđete prvi put, što prvo primijetite? – prodavač.

Zašto želite doći u Apple i što će vam nedostajati na vašem sadašnjem poslu ako vas Apple zaposli – softverski inženjer.

Kako biste testirali toster? – inženjer za pitanja i odgovore o softveru.

 

Izvor: express.hr | Foto: pixabay.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close