Politika

Na 19. hodočašću u Mariju Bistricu sudjelovalo gotovo 2000 vatrogasaca

Tradicionalno 19. hodočašće vatrogasaca u svetište u Mariji Bistrici održano je 27. svibnja 2018. godine.


Glavni organizator hodočašća je bila Hrvatska vatrogasna zajednica, a suorganizatori su Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica i Dobrovoljno vatrogasno društvo Marija Bistrica. Kao ovogodišnji sudomaćin hodočašća sudjelovala je Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Na hodočašću je sudjelovalo oko 2000 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske, koji su se u svečanom mimohodu, uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Špičkovina, uputili prema crkvi na otvorenome „Blaženi Alojzije Stepincac“ gdje je održana sveta misa.

Uz okupljene vatrogasce, na svečanoj svetoj misi sudjelovali su zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, izaslanik župana Dubrovačko-neretvanske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni predsjednici HVZ-a Teodor Fricki i Franjo Gregurić, te predstavnici lokalne uprave, udruga i hodočasnici.

Prije početka svete mise okupljene vatrogasce je pozdravio predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, koje istaknuo ulogu vatrogasaca kod svih vrsta intervencija, ali i njihov doprinos  cijelom društvu kroz djelovanje u lokalnoj zajednici.

Iznimna nam je čast što smo izabrani kao sudomaćini ovogodišnjeg hodočašća i što nam je omogućeno da predvodimo sve hrvatske vatrogasce na ovom događanju, rekao je u pozdravnom govoru predsjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Ivo Franušić.

Nakon svečanog misnog slavlja koje je predvodio velečasni Odilon Singbo, vatrogasci su sudjelovali u križnom putu na bistričkoj kalvariji.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close