LikaVijesti

Konferencija Upravljanje imovinom i digitalizacija procesa u JIVU održana u Crikvenici

SVE VEĆI IZAZOVI U KONTROLI GUBITAKA VODE I ODRŽAVANJU DOTRAJALE VODOVODNE INFRASTRUKTURE U HRVATSKOJ

Tvrtka GDi u Crikvenici je 30. i 31. ožujka 2023. održala konferenciju Upravljanje imovinom i digitalizacija procesa u javnim isporučiteljima vodnih usluga.


Na konferenciji su se okupili predstavnici vodovodnih komunalnih poduzeća iz cijele Hrvatske kako bi razmijenili iskustva i raspravljali o nužnosti modernizacije pristupu upravljanja vodovodnom mrežom na digitalan i održiv način koji smanjuje gubitke vode, omogućuje učinkovito održavanje imovine te u konačnici smanjuje rashode i krajnje troškove za građane.

Povod konferenciji bili su sve veći izazovi u kontroli gubitaka vode i održavanju dotrajale vodovodne infrastrukture u Hrvatskoj, čije je unaprjeđenje jedan od ciljeva Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. Nacionalnim planom oporavka i otpornosti 2021. – 2026. planirane su investicije u sektor vodnoga gospodarstva u vrijednosti od 5,25 milijardi kuna, od čega je 4,06 milijardi kuna planirano za projekte upravo vodnokomunalnog sektora. Predstojeći period tako predstavlja jedinstvenu priliku za digitalnu transformaciju hrvatskih isporučitelja vodnih usluga, zbog čega je ovaj trenutak ključan za postavljanje dugoročne strategije razvoja.

Osim rasprava o budućnosti hrvatskog vodnog gospodarstva, sudionici su imali priliku posjetiti ViO Žrnovnica Crikvenica Vinodol i vidjeti kako je ondje pomoću sredstava iz EU fondova već uspješno implementirano GDi-jevo rješenje za digitalno i strateško upravljanje vodovodima, čime su postigli značajno smanjenje troškova, poboljšanje infrastrukture i usluge za građane. Drugoga dana konferencije predstavnici hrvatskih vodovoda su na praktičnim radionicama zajedno s GDi-jevim stručnjacima osmislili strateški plan i prve praktične korake u digitalizaciji procesa u svom poduzeću.

Događanje organizira tvrtka GDi, koja posluje već više od 30 godina i ima urede u 15 zemalja diljem Europe i svijeta. GDi ima dugogodišnje iskustvo u primjeni digitalnih aplikacija i alata u javnom sektoru, o čemu više možete pročitati na poveznici.

 

Izvor: PR

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Back to top button
Close