Vijesti

147 studenata nepomično je ležalo za Keniju

Drugog travnja 2015. godine u Keniji je ubijeno 147 studenata na sveučilišnom kampusu. Gotovo jednak broj osoba je poginuo u rušenju aviona tvrtke Germanwings. Ova dva događaja razlikuju se u tome što su sasvim drugačije odjeknuli u javnost


147 studenata nepomično je ležalo 147 sekundi na površini ispred Hrvatskog narodnog kazališta u sklopu performansa koji organizira Studentski zbor Sveučilista u Zagrebu, a njime žele skrenuti pozornost na ky na sveučilišnom kampusu.

Drugog travnja 2015. godine u Keniji je ubijeno 147 studenata na sveučilišnom kampusu. Gotovo jednak broj osoba je poginuo u rušenju aviona tvrtke Germanwings. Ova dva događaja razlikuju se u tome što su sasvim drugačije odjeknuli u javnosti.

“Ne želimo vagati tuđe živote, niti minimalizirati nečiju tragediju, već samo građanima pokazati da se i izvan Europe događaju stravične stvari o kojima znamo jako malo ili gotovo ništa”, kazao je Mate Vukšić iz Studentskog zbora, koji je pokrenuo inicijativu solidariziranja s kolegama.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizirao je ovaj performans kojem je cilj skrenuti pozornost na tragediju i studentske žrtve terorizma, senzibilizirati javnost i potaknuti na širu raspravu civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji i kontekstu sukoba u kojemu se tragedija dogodila.


 

Tekst: rtl.hr
Foto: Facebook/  Studentski Zbor Sveučilišta U Zagrebu

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close