DogađanjaVijesti

1. Vintage Zagreb festival oživljava duh 40`, 50` i 60` godina

Želite li saznati ili se možda prisjetiti kako se zabavljalo i što je bilo u modi četrdesetih, pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća dovoljno će biti da dođete u Cesarčevu ulicu u srcu Zagreba, gdje će se od 5. do 19. rujna održati prvi Vintage Zagreb festival.Na tom festivalu retro kulture dobro ćete se zabaviti uz razne sadržaje koji vas tamo očekuju i vratiti u razdoblje upamćeno po odličnoj glazbi, filmovima, dizajnu i posebnom stilu. Bit će tu za svakoga ponešto, od izložbe starih automobila i motora, modnih revija hrvatskih dizajnera koji će svojim kreacijama dočarati modu iz tog doba, do prodaje starih gramofonskih ploča, ali i originalnog retro namještaja. Tamo ćete moći sudjelovati i u plesnim radionicama, pohađati tečajeve šminkanja i izrade frizura ili se pak rasplesati uz glazbene zvuke najboljih retro bendova i DJ-a.

No, to nije sve, jer na ovom festivalu vas očekuje još puno drugih zanimljivosti. Tako će muški dio populacije moći koristiti i usluge retro brijačnice, koje su nekada bile vrlo cijenjen zagrebački obrt, a danas je na žalost gotovo zaboravljen. Usto ćete se moći dobro zabaviti i na hulahop natjecanju ili za uspomenu fotografirati u foto kabini i na koncu nešto prigristi u gastro kutku.

Vintage Zagreb festival podržala je Turistička zajednica grada Zagreba. Zato dođite i jednostavno uživajte, jer otkrit ćete da su četrdesete, pedesete i šezdesete godine po mnogo čemu bile posebne.


Tekst: fama.com.hr

 

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close