VijestiTurizam

NP Sjeverni Velebit poziva na proslavu Dana planeta Zemlje i Dana Grada Senja!

Nacionalni park Sjeverni Velebit i novootvorena Kuća Velebita idući tjedan se pridružuju  obilježavanju Dana planeta Zemlje i Dana Grada Senja.


Tim povodom Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit u suradnji s Osnovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića i Gradskom knjižnicom Senj organizira sljedeća događanja:

Utorak, 24. travnja 2018., Krasno

  • Nacionalni park Sjeverni Velebit organizira Dan otvorenih vrata Kuće Velebita i daruje besplatne ulaznice za sve individualne posjetitelje Centra.
  • Istog dana u Kući Velebita s početkom u 11,00 sati održat će se predstavljanje slikovnice “Jedne noći na Velebitu” autorica Sanje Beraković i Zrinke Ostović te predstavljanje  NATURA4KIDS brošura, igrokaz i kviz uz radionicu o velikim zvijerima za djecu osnovnoškolskog uzrasta
  • U suradnji s Domom kulture M.C. Nehajeva organizirana je predstava za djecu „Ježeva kućica“ dječjeg kazališta SMJEŠKO, a Nacionalni park Sjeverni Velebit poziva sve zainteresirane da im se pridruže u 12,00 sati, u zgradi Uprave Parka u Krasnu.

Srijeda, 25. travnja 2018., Senj

  • U Gradskoj knjižnici Senj s početkom u 10,00 sati održat će se predstavljanje slikovnice “Jedne noći na Velebitu” te predstavljanje NATURA4KIDS brošura, igrokaz i kviz uz radionicu o velikim zvijerima za djecu osnovnoškolskog uzrasta.

Velebitska slikovnica djeci prenosi važnu poruku

Slikovnica “Jedne noći na Velebitu” zapravo je priča o velikim zvijerima – medi, vuku i risu koji kroz međusobni dijalog pokušavaju djeci prenijeti poruku da životinje love kako bi utolile svoju glad, a ne iz obijesti ili mržnje. Koriste prirodu i njezina blaga samo onoliko koliko im treba ne ostavljajući ništa suvišno i na taj način ne zagađuju prirodu te pomažu u održavanju ravnoteže u prirodi.

Oblikovanje i tisak slikovnice kao i ostalih prezentiranih publikacija o NATURA 2000 vrstama i staništima omogućena je sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sklopu projekta „Uspostava osnovne infrastrukture u NP Sjeverni Velebit“ – Pastirski stanovi.

Nacionalni park Sjeverni Velebit poziva sve zainteresirane da idući tjedan posjete Kuću Velebita i sudjeluju u ovim zanimljivim događanjima!

Detaljnije informacije o Nacionalnom parku Sjeverni Velebit pronađite na web stranici ovdje.

 

Izvor: Sponzorirano

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close