DogađanjaVijesti

FOTO: Stari lički običaji oduševili brojnu publiku u Gospiću!

Glazbeno-scenski prikaz Stari lički običaji sinoć je okupio i zabavio punu dvoranu Pučkog otvorenog učilišta dr. Ante Starčević.


Folklorni ansambl Pučkog otvorenog učilišta “dr. Ante Starčević” u Gospiću osnovan je 1996. godine na Čistu srijedu, tako da ove godine slave svoj 22. rođendan. Rad je započela voditeljica i koreografkinja, gospođa Maja Šimić Rukavina. Za potrebe djelovanja folklornog ansambla osnovan je i pridružuje mu se tamburaški sastav. Ansambl je nastupio na mnogim kulturnim manifestacijama diljem Lijepe naše i na prestižnim i drugim smotrama folklora u zemlji i inozemstvu, a za svoj nastup dobili su mnoge pohvale i priznanja. Od narodnih običaja uspjeli su obraditi i postaviti na scenu 5 običaja: „Ličko prelo“, „Lička prošnja“, „Lička Svadba“, „Pavenka“ i „Šibači“

Sinoć smo na glazbeno-scenskom prikazu starih ličkih običaja vidjeli „Ličko prelo, prošnju i svadbu“. Program je pripremila Dragica Rogić, sadašnja voditeljica Folklornog ansambla i djelatnica Pučkog otvorenog učilišta “dr. Ante Starčević”.

Dio atmosfere pogledajte u galeriji!

 

Foto: LIKACLUB

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close