Scena

Zwizde objavile prvi album

“Op, lonci, lončići” – prvi album ženskog vokalnog ansambla Zwizde. 


U prodaji je prvi album ženskog vokalnog ansambla Zwizde pod nazivom “Op, lonci, lončići”. Zanimljivost ovog albuma su pjesme s područja Slavonije, Baranje i Bačke koje članice ansambla Zwizde izvode na arhaičan i tradicionalan način. Sve članice ovog sastava su prave Šokice, a napjevima iz svog kraja ostale su vjerne sebi i svojim emocijama te tradiciji Šokaca. Cilj ovog albuma je bio taj da se pokrije kompletno područje na kojem žive Šokci kako bi svatko mogao naći pjesmu iz svog kraja pa se između 22 pjesme koliko ih se nalazi na albumu mogu naći i pjesme iz Mađarske, Vojvodine i BiH u kojima također žive Šokci.

Pjesme su ljubavnog karaktera poput “Sinoć meni moja dika veli”, “Dođi dragi u košulji plavoj”, “Lolo moja, moj zumbule rani”, “Ja uveni i srce u meni”, a neke su i pomalo vrckavog teksta. Cijeli materijal sniman je u studiju Campanera uz pomoć tonskog snimatelja Pere Ištvančića i pod stručnim vodstvom Zrinke Posavec, također članice Zwizda. Prvi koncert na kojem će ovaj ženski vokalni ansambl otpjevati pjesme s ovog albuma bit će 25.4. u Domu kulture u Đakovu nakon ćega će uslijediiti koncert pred zagrebačkom publikom u Etnografskom muzeju.


 

Tekst i foto : Croatia Records

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close