DogađanjaVijesti

“Zvuk Book/I suoni del libro” tematska je odrednica ovogodišnjeg 9. festivala dječje knjige “Monte Librić”

“Zvuk Book/I suoni del libro” tematska je odrednica ovogodišnjeg 9. festivala dječje knjige “Monte Librić” koji će se održati od 19. do 24. travnja u pulskoj Zajednici Talijana, priopćili su u ponedjeljak organizatori tog festivala


Organizatori “Monte Librića” nastoje svake godine knjigu predstaviti na nekonvencionalan način. Nakon što su prošle godine knjigu spojili s kretanjem, ona je postala dio gibanja koje je nesporni dio svega što nas okružuje, a ove će godine knjiga biti nedjeljivi dio zvukovnog svijeta koji ne samo da nas okružuje, nego je duboko prisutan u nama od samog rođenja.

Ovogodišnji “Monte Librić” održat će se pod tematskom odrednicom “Zvuk book/I suoni del libro” i bit će usmjeren prema zvuku kao audiopoticaju doživljavanja teksta’, navode organizatori festivala. Uz izložbu recentnih knjiga za djecu, svaki će se dan održavati susreti s domaćim i stranim piscima i ilustratorima te radionice, a izvodit će se kazališne predstave i performance za djecu te prikazivati filmovi koji će promišljati i zaokružiti zadanu temu, koja će se zrcaliti i u vizualnom identitetu i scenografiji kao važnom dijelu tog festivala.

Ilustrator ovogodišnjega “Monte Librića” poznati je hrvatski ilustrator Tomislav Tomić, koji na temu odgovara zapetljanim trubama u literarnom prostoru, a scenograf je multimedijalni umjetnik Hrvoje Đukez.

Više čitajte na tportal.hr


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close