Grad ZagrebScena

Zvučne (re)konstrukcije sjećanja novi projekt Muzeja prekinutih veza

U Caféu Muzeja prekinutih veza u petak 30. listopada u 19 sati održava se prezentacija studentskih zvučnih minijatura nastalih u okviru europskog projekta ‘Zagrebački Gornji grad: Mijene srca’ (Zagreb’s Upper Town: Change of Heart) u organizaciji Muzeja prekinutih veza


Radovi su proizvod šestodnevne radionice ‘Zvuk u službi (re)konstrukcije sjećanja na Gornjem gradu’, pod vodstvom umjetnice Pavlice Bajsić Brazzoduro i novinarke Ljubice Letinić. Radionica, kao i prezentacija, dio su dugoročnog suradničkog projekta The People’s Smart Sculpture – PS2, sufinanciranog od Europske komisije u okviru programa Kreativna Europa.

Projekt Zagrebački Gornji grad: Mijene srca (Zagreb’s Upper Town: Change of Heart) otkriva zaboravljenu povijest gornjogradskih prostora emotivnim mapiranjem Gornjega grada u suradnji s umjetnicima, učenicima, studentima i građanima s namjerom ukazivanja na višeslojnost Gornjega grada kao bitnog političkog, kulturnog, povijesnog i osobnog prostora.

Prezentacijom studentskih radova otvara se Drugi plan za bijeg, ciklus malih radiofonijskih izvedbi koje će se održati u Vili Arko s početkom u 21 sat, a nastaviti s reprizom 31. listopada te drugim dijelom programa 7. i 8. studenog u Tehničkom muzeju i Zagrebačkoj zvjezdarnici.

Prvi ciklus Plana za bijeg proveden je u listopadu 2014, a njegove pokretačice Pavlica Bajsić Brazzoduro i Ljubica Letinić pozivaju umjetnike da na temu bijega istražuju moguća područja borbe zvuka i izvedbe. Sve detaljnije informacije o programu možete pronaći na sljedećoj poveznici.


 

Tekst: tportal.hr
Foto: facebook

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close