VijestiSportGrad Zagreb

Okrunjena je nova Snježna kraljica!

“Bila je velika borba od starta do cilja, ali sretna sam što sam je dobila. Sanjala sam krunu i taj se san ostvario”, rekla je Veronika Velez-Zuzulová, nova sljemenska Snježna kraljica koja će, osim krune, kući otići bogatija za 46.000 eura.


Slovačka veteranka s 32 godine i 177 dana druga je najstarija slalomska pobjednica u Svjetskom kupu, a do trijumfa i drugog podija u Zagrebu nakon trećeg mjesta 2008. došla je unatoč povišenoj tjelesnoj temperaturi.

Na drugom je mjestu završila njena sunarodnjakinja Petra Vlhová (+0,24), a treće mjesto treći put u karijeri pripalo je Čehinji Šarki Strachovoj, nekad Zahrobskoj (+0,52).

“Čudesno je ne samo zbog nas dvije Slovakinje, nego i zbog Šarke. Nisam bila toliko zadovoljna prvom vožnjom, ali u drugoj sam napala i isplatilo se”, dodala je Velez-Zuzulová, kojoj je sljemenska titula peta pobjeda u karijeri.

“Nakon prve vožnje bila sam jako tužna, ali sad sam doista sretna nakon ove druge vožnje. Sretna sam zbog društva u kojem sam se našla na cilju. Veronika je nevjerojatna, ponosim se njome i sretna sam“,  kazala je mlada Petra Vlhová (21), koja je prvi put u karijeri osvojila drugo mjesto u Svjetskom kupu.

Šarka Strachová jedina je skijašica koja je nastupila na svim izdanjima sljemenske utrke.
“Sjajan je osjećaj opet biti na podiju, dugo sam to čekala i sretna sam što se dogodilo baš u Zagrebu, i to treći put. Ovo je najteža utrka sezone, zagrebačka staza uvijek je teška i dugačka. Danas je podloga bila poprilično grbava i nije bilo lako”,  izjavila je.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close