ZnanostObrazovanjeIzdvojeno

ŽUTI OKVIR Otočanki Dragici Rogić godišnja nagrada National Geographica!

Svečana dodjela nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2020. godinu zbog epidemioloških mjera održana je online.


U potresu pogođenom Hrvatskom glazbenom zavodu pobjednike je proglasio Hrvoje Prćić, glavni urednik magazina National Geographic Hrvatska.

Brojni pojedinci, tvrtke, ustanove i organizacije imali su priliku nominirati projekte, aktivnosti, proizvode, osobe, gospodarstvenike, znanstvenike, studente, amatere i profesionalce koji svojim postignućima najbolje oslikavaju, promoviraju i podržavaju ciljeve održivog razvoja u društvu znanja.

National Geographic Hrvatska, vođen motom “nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu”, pokrenuo je akciju Žuti okvir kojom se promovira i predstavlja 17 ciljeva održivog razvoja. U kategoriji “Održivi gradovi i održive zajednice” ove godine je nagrađena Dragica Rogić, Otočanka koja je cijeloga života angažirana na očuvanju materijalne i nematerijalne baštine Gacke doline i Like.

Bez obzira na nezahvalnu situaciju uzrokovanu pandemijom koja je zahvatila cijeli svijet, više od 70 pristiglih prijava u 17 kategorija održivog razvoja pokazatelj je pozitivnih promjena, ali i nade u svijetlu, održivu budućnost naše zemlje”, poručili su iz National Geographic Hrvatska.

Popis svih nagrađenih pogledajte na linku.

 

 

 

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: National Geographic | Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close