VijestiTech

Županijski centar 112 Gospić tijekom 2018. godine zaprimio 25.000 poziva

Povodom Dana europskog broja 112 , jedinstvenog broja za hitne situacije, Županijski centar 112 u Gospiću danas su posjetili učenici OŠ dr. Jure Turića Gospić – Područne škole Brušane i Smiljan.


O radu , ulozi i značaju ŽC 112 učenike je upoznao voditelj ŽC 112 Gospić Vlado Dasović . Županijski centar 112 Gospić je tijekom 2018. godine zaprimio 25 000 poziva. Za naglasiti je da je broj zlonamjernih poziva značajno smanjen što govori da su provedene edukaciji o primjeni broja 112 postigle svoj cilj.

Učenicima je podijeljen edukativni materijal i kroz nekoliko praktičnih primjera poziva na broj 112 prikazan konkretan način djelovanja Centra 112.

Nakon obilaska ŽC 112 učenici su obišli prostor HGSS-a Stanice Gospić gdje ih je o radu HGSS-a upoznao Mile Milković i Boris Ratković. Učenici su razgledali opremu s kojom se pripadnici HGSS-a stanice Gospić koriste u svom radu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close