VijestiPolitika

Župan Žinić podnio ostavku u županijskom HDZ-u, neće se kandidirati za župana

ODLUKA STRANKE

Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, pritisnut teretom nekretninskih afera, podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a SMŽ-a te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.


Kako su izvijestili iz HDZ-a, nakon jučerašnjeg sastanka užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem župana, Žinić je obaviješten o zaključcima. Povukao se sa stranačkih funkcija, no župan očito ostaje do lokalnih izbora osim ako ne odluči sam podnijeti ostavku iz moralnih razloga.

Podsjetimo, od 1995. godine Žinić s obitelji živi u državnoj nekretnini iako ima i svoje, a ispostavilo se da ga država već sedam godina pokušava iseliti iz stana koji je dobio na korištenje u Zargebu.

Žinić je pak tvrdio da je “čist” te da je sve radio u skladu s propisima, ali i da će se povući ako se utvrde nezakonitosti.

“Spreman sam odstupiti sa mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a i ne kandidirati se za župana ako se utvrde nezakonitosti“, rekao je Žinić.

Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: RTL screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close