LokalnaPolitikaIzdvojeno

Župan Ernest Petry poželio dobrodošlicu svim gostima 23. Jeseni u Lici

RIJEČ ORGANIZATORA

Ličko-senjski župan Ernest Petry povodom današnjeg početka Jeseni u Lici poželio je dobrodošlicu svim posjetiteljima u Gospiću. Pročitajte u nastavku i posjetite događanje iduća tri dana.


Poštovane gospođe i gospodo,
dobro došli na 23. tradicijsku izložbu Jesen u Lici!

Želim vam dobrodošlicu i ugodan boravak na ovogodišnjoj dvadeset i trećoj tradicijskoj i izložbeno-sajamskoj manifestaciji Jesen u Lici koja se održava prvi vikend u mjesecu listopadu u sjedištu Ličko-senjske županije – Gradu Gospiću.

Jesen u Lici najveća je izložbeno – prodajna i tradicijska manifestacija u Ličko-senjskoj županiji i široj regiji, na kojoj izlagači predstavljaju isključivo svoje proizvode. Prilika je to i za razmjenu znanja i iskustava kao i ugovaranje međusobne suradnje. Izlažu se brojni autohtoni, poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni proizvodi visoke kvalitete koje proizvode mala poljoprivredna gospodarstva i mali poduzetnici s područja Ličko-senjske županije te ruralnih prostora gotovo svih hrvatskih županija.

Posebno mi je zadovoljstvo što ove godine imamo i devet županija – partnera u organizaciji Jeseni u Lici i to:

• Varaždinska županija
• Primorsko – goranska županija
• Sisačko – moslavačka županija
• Karlovačka županija
• Krapinsko – zagorska županija
• Osječko-baranjska županija,
• Vukovarsko-srijemska županija
• Virovitičko-podravska županija
• Bjelovarsko- bilogorska županija

Srdačnu dobrodošlicu upućujem i gostujućim izlagačima iz susjedne Bosne i Hercegovine i Slovenije!

Na ovogodišnjoj 23. Jeseni u Lici predstavit će se oko 210 izlagača, a u tri dana održavanja Izložbe očekujemo preko 10.000 posjetitelja.

Ove je godine dio Jeseni u Lici i 11. izložba ličke pramenke, druga državna izložba autohtonog ličkog goveda – buše te po prvi puta izložba konja hrvatski hladnokrvnjak Ličko-senjske županije na kojima se predstavljaju najuspješniji uzgajivači ovaca, buša i konja s područja Ličko-senjske županije sa svojim najboljim grlima.

Manifestaciju će upotpuniti: izložbe etnografskih zbirki, nastupi kulturno-umjetničkih društava koji će izvođenjem tradicijskih plesova i pjesama predstaviti folklornu baštinu kraja iz kojeg dolaze te revija konjskih zaprega. Prigoda je to i za kušanje najbolje ocijenjene rakije, meda i sira proizvedenih na području Ličko-senjske županije pa ćemo tako i ove godine prezentirati rezultate 19. ocjenjivanja meda, 15. ocjenjivanja sira i 13. ocjenjivanja voćnih rakija.

Ponosan sam što ova manifestacija potvrđuje status najistaknutijeg primjera poticanja razvoja autohtone proizvodnje na ruralnom prostoru Hrvatske, a ima i značajnu ulogu u poticanju razvoja turizma na ovom turistički najatraktivnijem hrvatskom kontinentalnom prostoru.

Ujedno vas pozivam, iskoristite priliku i bolje upoznajte našu Županiju, posjetom predivnim lokacijama putem zajedničke ulaznice za destinaciju Lika koja po jedinstvenoj cijeni nudi ulaz u tri nacionalna parka (Plitvička jezera, Sjeverni Velebit i Paklenica), najveći park prirode u Hrvatskoj (Park Prirode Velebit), tri špiljska kompleksa (Pećinski park Grabovača, Baraćeve te Cerovačke špilje), Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda te Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu.

Stoga, dobro došli u Ličko-senjsku županiju i Grad Gospić!

Dobro došli na 23. Izložbu tradicijskih proizvoda „Jesen u Lici“.

Vaš župan,
Ernest Petry, mag. iur.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close