Ličko-senjska županijaPolitika

Župan Milinović: “Veliko hvala svim vatrogascima!”

Ličko-senjski župan Darko Milinović rekao je danas, uz zahvalu vatrogascima koji imaju puno posla i na području naše županije,ali već dulje vremena i izvan nje, u Dalmaciji, da unatrag nekoliko dana postoje požarišta na Sjevernom i Srednjem Velebitu, piše Lika express.


“U neposrednom sam kontaktu s glavnim zapovjednikom županijske vatrogasne zajednice. Jučer su na Sjevernom Velebitu bile ugrožene i kuće, na sreću one su obranjene. Angažirane su sve postrojbe. Imamo požarišta koja su preša na morsku stranu i angažirane su sve vatrogasne snage iz županije“, kaže župan Milinović i dodaje da gori i na području Tulovih greda, no tamo je teško gasiti zbog miniranosti.

Imamo dva tri požarišta koja su pod kontrolom, očekujemo i kanadere tijekom dana da na Sjevernom Velebitu, i na jugu na području Tulovih greda pomognu u gašenju požara na nepristupačnim prostorima“, kaže Milinović i ističe da se očekuju bolje vijesti u narednim danima kada su u pitanju požarišta u našoj županiji. “Na Udbini je požarište ugašeno, gori na južnom i sjevernom Velebitu. Žrtava nema, kuće su obranjene. Želim se zahvaliti i vatrogascima iz Primorsko-goranske županije koji su nam pomogli s te strane“, zaključuje on.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika-express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close