Ličko-senjska županijaPolitika

Proglašena elementarna nepogoda u Brinju i Gospiću

Ličko-senjski župan Darko Milinović proglasio je danas elementarnu nepogodu u dvije lokalne jedinice na području županije. Radi se o Brinju i Gospiću, a elementarna nepogoda je suša, piše Lika-express.


Na području Brinja suša je velike materijalne štete na poljoprivredi nanijela u vremenu od 1.srpnja do 21.kolovoza. Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta sada treba napraviti izvješće, odnosno prvo priopćenje s procjenom šteta i dostaviti ga Županijskom povjerenstvu. Procijenjene prve štete staviti će se u Registar šteta u poljoprivredi.

Na području Gospića suša je velike štete poljoprivredi nanijela u vremenu od 1.srpnja do 22.kolovoza ove godine. Pred gospićkim gradski povjerenstvom sada je popis štete i podnošenje izvješća Županijskom povjerenstvu. Nažalost suša u Ličko-senjskoj županiji ne jenjava pa je za vjerovati da će ovakvih odluka biti i za druge lokalne jedinice.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika-express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close