Scena

Zrinka Posavec – novo ime sevdaha i etno glazbe u Hrvatskoj

U zagrebačkom klubu Vinyl u srijedu 30. rujna u 21 sat koncert etno jazz glazbe “Panonika+sevdah” održat će mlada pjevačica Zrinka Posavec sa svojim bendom.


Zrinka Posavec novo je ime sevdaha i etno glazbe u Hrvatskoj. Sa svojim glazbenicima mijenja boje etno glazbe, a u svojim izvedbama starogradskih pjesama i sevdalinki donosi sasvim novi zvuk. Pjevačica koristi različite pjevačke stilove i tehnike, njezin glas iznenađuje mekoćom i publiku spontano inspirirana da i sama zapjeva.

U pratnji kreativnih glazbenika Zrinka Posavec svojim načinom muziciranja iskazuje poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije i sevdah, no njezine su izvedbe prožete svježim suvremenim duhom. Ovaj spoj je neobičan, ali nježan, osjećajan i pitak. Publika će čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk.

 

Više čitajte na večernji hr.


 

Foto: fama com hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close