Scena

Zrinka Posavec – novo ime sevdaha i etno glazbe u Hrvatskoj

U zagrebačkom klubu Vinyl u srijedu 30. rujna u 21 sat koncert etno jazz glazbe “Panonika+sevdah” održat će mlada pjevačica Zrinka Posavec sa svojim bendom.


Zrinka Posavec novo je ime sevdaha i etno glazbe u Hrvatskoj. Sa svojim glazbenicima mijenja boje etno glazbe, a u svojim izvedbama starogradskih pjesama i sevdalinki donosi sasvim novi zvuk. Pjevačica koristi različite pjevačke stilove i tehnike, njezin glas iznenađuje mekoćom i publiku spontano inspirirana da i sama zapjeva.

U pratnji kreativnih glazbenika Zrinka Posavec svojim načinom muziciranja iskazuje poštovanje prema generacijama i prostorima u kojima su nastajale starogradske pjesme Panonije i sevdah, no njezine su izvedbe prožete svježim suvremenim duhom. Ovaj spoj je neobičan, ali nježan, osjećajan i pitak. Publika će čuti originalne izvedbe u kojima se prepliću etno, jazz i orijentalni zvuk.

 

Više čitajte na večernji hr.


 

Foto: fama com hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close