VijestiTurizam

Zračne luke koje nude jeftinije letove

Donosimo vam nekoliko savjeta koji će vam olakšati pronalazak najbolje zrakoplovne karte, točnije, s kojih zračnih luka da tražite letove kako bi prošli što jeftinije.


Činjenica je da letovi iz Zagreba nisu uvijek najjeftiniji, te se ponekad više isplati posegnuti do obližnjih zračnih luka kako bi prošli što jeftinije. Mi smo putovali s gotovo svih luka iz regije, a preostalo nam je za otkriti tek njih nekoliko. No, vjerojatno je razlog što preko njih nismo putovali taj, da tamo ili nema jeftinih letova, ili je još uvijek slaba ili skupa popratna infrastruktura poput parkinga.

Osobno, najviše volim putovati iz Međunarodne zračne luke Ferenc Liszt u Budimpešti, a glavni od njih su: uvijek jeftine avionske karte prema cijelom svijetu, iznimno jeftini parking u blizini zračnih luka i češći letovi, što znači i mogućnost da si biram termin kada želim letjeti (prijepodne, popodne, navečer).

Kod manjih aerodroma je to nedostatak, a mnogi od njih imaju jeftine (ili bilo kakve druge letove) tek nekoliko puta na tjedan prema određenim destinacijama. Druga zračna luka koju vam savjetujem je Friuli Venezia Giulia u Trstu, ali i Marco Polo u Veneciji.

Iz Trsta ćete često pronaći jeftine letove prema cijeloj Europi (primjerice, povratna karta za London može se naći i za 30 britanskih funti), dok s Venecije vrlo lako možete pronaći jeftinije avio karte prema New Yorku i ostalim dalekim destinacijama.

Uštedite pametno
Naravno, ako planirate putovati sami do destinacija kao što je Istanbul, London, Rim ili Zurich, moja osoba preporuka je da odaberete Zračnu luku Pleso, jer kada preračunate sve dodane troškove do zračne luke (gorivo, vinjete, parking), tada je jednostavnije i isplativije preko Zagreba, a često i preko Pule, Rijeke i Zadra. Ista stvar je ako živite u Dubrovniku. Sigurno vam je jednostavnije platiti 200-300 kuna skuplju kartu iz Dubrovnika, nego voziti se do Budimpešte da bi uštedjeli na karti 500 kuna.

Više na punkufer.dnevnik.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close