Nacionalna

Zoran Milanović: “Zvali su me u masone, ali ja se nisam htio pridružiti”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao je danas slučaj članstva Glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića u masonima.


Prema masonima su vladale predrasude. U zapadnim su državama jedno, ali kod nas imaju auru mistike. Ako radite nešto u domeni represije, nepotrebno dovodite u pitanje svoju nepristranost. Tko god se odluči uključiti u takvo društvo, treba se dobro informirati o zakonu. Ne radi se samo o glavnom državnom odvjetniku, nego o svim državnim odvjetnicima, zamjenicima državnih odvjetnika, tu se radi o ljudima koji nisu državni dužnosnici, ali odlučuju o postupcima javnih nabava”, rekao je Milanović i dodao:

Zvali su me u masone, ali ja se nisam htio pridružiti, upravo zbog ovakvih stvari. Mnogi hrvatski velikani bili su slobodni zidari. U toj su se udruzi okupljali moćni ljudi. U SAD-u su praktički javna organizacija”, rekao je Milanović te dodao da on nije nadležan za odlučivanje o Jelenićevoj sudbini te da će to raditi oni koji su nadležni.

Moja poruka Jeleniću, svim državnim odvjetnicima, onima koji po zakonu ne smiju biti članovi stranaka, onima koji možda nisu dužnosnici, ali imaju utjecaj u državi koji se tiču novca, da jako pripaze na to”, rekao je Milanović.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: zoranmilanovic.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close