Zagrebački ZOO dobio prinovu: Zagreb bogatiji za dvojicu prinčeva

LIKACLUB

Vitalni, agilni i puni energije – tako bebe opisuju u ZOO-u iz kojeg priznaju, do lavića gotovo pa se i ne može. Ne štiti ih samo mama, već čitav čopor


Nije dio monarhije, ali i glavni grad Hrvatske sad ima kralja. I to ne jednog, već dva! Zaslužni za to jesu Leo i Nyota, lavovi iz Zoološkog vrta, koji su na svijet donijeli dva preslatka mladunca. Vitalni, agilni i puni energije – tako bebe opisuju u ZOO-u iz kojeg priznaju, do lavića gotovo pa se i ne može. Ne štiti ih samo mama, već čitav čopor, a oni tek ponekad provire iz brloga svoje nastambe.

Složili se od početka

– Lavove se opravdano smatra kraljevima životinja, ali jedna od situacija kad najbolje možete vidjeti svu njihovu snagu, jest kada štite svoje mlade – objasnio je ravnatelj Zoološkog vrta Damir Skok te dodao kako je, kad su se mladunci tek okotili, lavica Nyota glasnom rikom i zastrašujućim kretnjama tjerala sve koji bi im se približili. Sada se navikla na timaritelje i djelatnike Vrta koji se o njima brinu, kaže ravnatelj, no nepoznatima još uvijek ne da blizu. Iako vrlo uzbuđeni zbog lavića, objasnio je Damir Skok, ni djelatnici se nisu približavali više no što je trebalo.

Pročitajte više na: 24sata.hr


Foto: diduknowonline

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u