VijestiZdravlje

Znate li zašto zatvaramo oči dok se ljubimo?

Ljubljenje zatvorenih očiju nešto je što svi radimo, a za one vrlo rijetke pojedince koji se ljube otvorenih očiju mislimo da nisu dovoljno uživljeni u poljubac.


No, znanost je ponudila jedno drugo objašnjenje. Prije se smatralo da žmirimo dok se ljubimo jer nam je teško gledati kada nam je nešto tako blizu, poput partnerovog lica u ovom slučaju, no istraživanje psihologa s londonskog sveučilišta Royal Holloway University pokazalo je da se u stvari radi o nemogućnosti mozga da radi više stvari odjednom.

Naime, dok se ljubimo mozak ne može istovremeno procesuirati vizualne podatke i osjećaj ljubljenja – pa instinktivno zatvorimo oči kako bismo se fokusirali na osjećaj ljubljenja.
U istraživanju znanstvenici su proučavali pojavu u kojoj osjećaj dodira slabi kada imamo neki zahtjevan vizualni zadatak. Zbog toga, primjerice, ne osjetimo da nam mobitel vibrira u džepu dok tražimo prijatelja u gužvi. Također objašnjava zašto zatvorimo oči tijekom seksa ili dok plešemo.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close