Zdravlje

Znate li zašto se devet mjeseci nakon božićnih blagdana rodi najviše djece?

Najčešći rođendan u SAD-u je 16. rujan, devet mjeseci nakon božićnih blagdana, piše 24sata


Ovo razdoblje kao i niske temperature glavni su okidači seksualnog apetita, a prosinac je osobito popularan zbog velikog broja zabava i druženja. Uslijed dugog zimskog perioda parovi sve više vremena provode u kući, a samim time i u spavaćoj sobi. Gotovo devet posto začeća ostvari se u tjednu od Božića do Nove godine, potvrđuje studija The Daily Beasta.

Osim začeća, prodaja kondoma se udvostruči tijekom dvanaestog mjeseca. Blagdane koji se protežu od Božića do Nove godine ljudi povezuju s druženjem i hedonističkim načinom života. U prosincu ima veći broj začeća nego u kolovozu, unatoč činjenici da toplije vrijeme jača seksualnu želju, tvrde znanstvenici Sveučilišta Teksas.

Međutim, tijekom ljeta kvaliteta sperme je lošija, a duljina dana smanjuje funkciju jajnih stanica. Unatoč oskudnijem odijevanju tijekom ljetnih mjeseci, vlaga i toplina smanjuju seksualne apetite, potvrđuje studija Sveučilišta Ohio.

Parovi se češće seksaju navečer nego ujutro jer je to jedino vrijeme kad su sami. Osim tinejdžera, 15 do 17 posto njih se seksa u razdoblju od tri do šest popodne. Petak i subota su najpopularniji dani za seks, a nedjelja je najgori, otkriva studija Sveučilišta Indiana, piše 24sata

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close