Tech

Znate li što je IFTTT?

Ponekad jednostavna rješenja dugo čekaju svojih pet minuta slave. Jedan od tih je i IFTTT koji kao most povezuje sve vaše društvenomrežne potrebe u jedan klik.


IFTTT  je kratica  za If This Then That koja zvuči upravo kao to što i je, programska naredba društvenomrežne ere. Drugim riječima, radi se o usluzi koja vam, između ostalog, omogućava da prilikom dijeljenja jedne informacije spojite različite korisničke račune koje imate na društvenim mrežama i pritom odredite lančanu putanju te informacije.

Na primjeru slike to znači da možete odabrati hoće li slika nakon objave na Instagramu biti automatski sa svim tagovima proslijeđena i na Twitter ili Facebook ili pak Tumblr ili ćete je proslijediti svojim kontaktima na Gmail ili pak Dropbox. Najjednostavniji primjerIf-then relacije.

Ako vam je do zabave sami možete krojiti svoje ‘recepte’ odnosno svojevrsne predloške za akcije, pa je tako moguće spojiti aplikaciju za vremensku prognozu i sustav obavještavanja, mail ili neki drugi klijent koji će vam u slučaju kiše javiti da ne zaboravite taj dan kišobran.

Druga opcija IFTTT-a tiče se pokretanja samih radnji te ovisno o tehnologiji koju posjedujete i specijalnim aplikacijama koje instalirate, od vašeg pametnog uređaja čini daljinski sa samo jednim, tzv. ‘Do’ gumbom.

Tako je moguće podešavati rasvjetu u kući, u jednom komadu uploadati cijeli album na Facebook ili notes sinkronizirati s ostalim tekstualnim platformama, od kalendara do Twittera. Najkraće, To Do lista za nestrpljive. Sve trenutno dostupne aplikacije dolaze pod imenom Do.


 

Tekst: 24 sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close