VijestiLifestyle

Znate li koliko košta javni prijevoz u drugim gradovima Europe?

Moderna vozila i precizan vozni red: Više cijene javnog prijevoza u ovim gradovima su logične, s obzirom na vrlo razvijen standard zemalja i, samim time, visoke plaće građana.


Riječ je o gradovima sa sjevera Europe. Više cijene stoga su logične, s obzirom na vrlo razvijen standard zemalja i visoke plaće građana. Cijena javnog prijevoza koju plaćaju zaslužna je za najmodernija vozila i vrlo točne linije, s iznimno rijetkim kašnjenjima. No, za naš standard ove su cijene javnog prijevoza astronomske.

Pa tako stanovnici Stockholma u Švedskoj jednokratnu kartu plaćaju 30,35 kuna , dok će putnici u Zürichu u Švicarskoj morati izdvojiti 31,29 kuna .

U Londonu jednokratna karta stoji 31,56 kuna , dok u Kopenhagenu u Danskoj košta čak 32,77 kuna .

Za jednokratnu kartu ipak se najviše mora odvojiti u glavnom gradu Norveške, Oslu . Tamo cijena jednokratne karte stoji čak 34,38 kuna.

No, kad cijenu karte usporedimo s prosječnom cijenom sata rada stanovnika, ona se zapravo i ne čini više tako visokom. Naime, uzmemo li u obzir prosjek plaća petnaest profesija, među kojima su automehaničar, vozač autobusa, financijski analitičar, poslovna tajnica, agent u pozivnom centru i učiteljica, ispada da u gradovima s najskupljim cijenama ljudi stanovnici prosječno zarađuju petstotinjak kuna po satu.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close