DomLifestyle

Znate li koliko će ove godine koštati uskrsna košarica?

Hrvatska gospodarska komora (HGK) procjenjuje da će ovogodišnja uskrsna potrošnja biti u skladu s prošlogodišnjom te očekuju da će skromnija košarica ove godine iznositi oko 650 kuna, srednja oko 1.200 kuna, a bogata 1.600 kuna.


“Više od 42 posto građana za Uskrs će kupovati namirnice iz domaće proizvodnje. Građani su iz godine u godinu svjesniji nužnosti kupovanja domaćeg jer tako štitimo naš standard, proizvodnju i radna mjesta”, istaknula je pomoćnica direktorice Sektora za trgovinu HGK Tomislava Ravlić. Smatra to pokazateljem uspješnosti nacionalne akcije Kupujmo hrvatsko koju HGK provodi već 20 godina.

Ravlić poziva građane da kod kupnje ovog Uskrsa vode računa o potrošnji domaćih namirnica, “jer poticanjem domaće industrije zapravo potičemo cjelokupan rast hrvatskoga gospodarstva”.

“Cijene se razlikuju u vrsti i količini proizvoda, ali i cijeni glavnih proizvoda u košarici. Skromnija košarica će uključivati primjerice srdelice ili oslić za večeru na Veliki petak ili svinjetinu za uskrsni ručak dok će bogatija košarica uključivati primjerice bakalar za Veliki petak i janjetinu za uskrsni ručak”, kazala je Ravlić dodavši da će većina građana, nažalost, jedva uspjeti namaknuti dovoljno financijskih sredstava za skromnu košaricu.

Pročitajte više na n1info.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close