GastroVijesti

Znate li koji je novaljski proizvod dobio oznaku Hrvatski otočni proizvod?

Na Cresu su proteklog tjedna dodijeljene nove oznake Hrvatski otočni proizvod!


Oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodjeljuje otočnim proizvodima koji zadovoljavaju kriterije izvornosti, tradicije i izvrsnosti, te na taj način podupire očuvanje tradicije i baštine, kao i razvoj hrvatskih otoka.

Ove godine, oznaku je dobilo 78 otočnih proizvođača, od kojih čak 27 po prvi put. Među ponosnim nositeljima našla se i Tereza Vidas – Puhalović iz Novalje.

Oznaku HOP dobila je za roladu s marmeladom od smokava, koja je najnoviji dodatak nizu njezinih brojnih domaćih proizvoda. Gospođa Tereza iz OPG-a Vidas – Puhalović dobro je poznata na Pagu, ali i šire po svojim slatkim i slanim delicijama – u svojoj ponudi osim dobitničke rolade ima i poznati paški sir, masline u salamuri, sirup od smokava, ali i oplemenjeni paški sir sa sušenim i/ili orašastim voćem.

Projekt označavanja otočnih proizvoda „Hrvatski otočni proizvod“ započeo je 2007. godine, s ciljem poticanja proizvodnje izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: visitnovalja.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close