LokalnaPolitika

Znate li koja je županija najnerazvijenija u Hrvatskoj?

RTL je objavio najnovije podatke razvijenosti hrvatskih županija u analizi Hrvatske gospodarske komore.


Na vrhu liste razvijenosti su očekivano Grad Zagreb, Istarska i Primorsko-goranska županija. Te tri županije čine gotovo 50 posto ukupnog hrvatskog BDP-a. Slijedi Dubrovačka, pa Međimurska koja je dostigla svoj BDP iz pretkrizne 2008. – sve do Šibensko-kninske županije, jedine u kojoj je porastao BDP u odnosu na vrijeme krize.

Samo je šest županija iznad prosjeka svih hrvatskih županija, a na samom začelju liste razvijenosti regija je Slavonija sa svoje četiri županije: Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i najnerazvijenija Virovitičko-podravska županija čiji je BDP prema paritetu kupovne moći triput manji nego u Zagrebu, a dvaput manji nego u Istri, našim najrazvijenijim županijama.

Više na RTL

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close