Dom

Znate li koja su dječja imena zabranjena u određenim zemljama svijeta?

Da se vlasti u ovim zemljama nisu uplele, djeca bi nosila ime Facebook, Rambo, Batman, Mini Cooper pa čak i Adolf Hitler i Smrdljiva glava. Pogledajte koja su imena zabranjena diljem svijeta po državama, piše Business Insider.


Njemačka

Matti
Adolf Hitler
Kohl
Stompie
Osama Bin Laden

Njemačka ima nekoliko pravila pri određivanju djetova imena: prezime ne može biti ime, nema spolno neutralnih imena, dijete se ne može zvati po predmetu ili proizvodu i dijete ne može nositi ime koje šteti njegovoj dobrobiti ili može rezultirati cjeloživotnim ponižavanjem.

Francuska

Nutella
Strawberry
Deamon
Prince William
Mini Cooper

U Francuskoj uredi za imena moraju obavijestiti lokalni sud ukoliko smatraju da je neko od imena čudno i da se protivi interesima djeteta. Sud može zabraniti da se to ime da djetetu, pogotovo ako procjene da može uzrokovati doživotno ponižavanje.

Meksiko

Facebook
Rambo
Escroto (skrotum)
Hermione
Batman

Meksiko je eksplicitno zabranio 61 prvo ime koja su ili uvredljiva, pogrdna ili nemaju značenje. Glavni razlog za to je želja vlasti da zaštite dijete od zlostavljanja zbog svog imena.

Portugal

Nirvana
Rihanna
Jimmy
Viking
Sayonara

Portugal zahtijeva od roditelja da imena budu tradicionalno portugalska, spolno orijentirana i puna imena – što znači da nema davanja nadimaka. Postoji i lista od 82 stranice s imenima koja su prihvatljiva i koja nisu.

Pročitajte više na 24sata.hr

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close