LifestyleScena

Znate li gdje se nalaze ličke pećine?

Sve češće u javnosti se spominje Pećinski Park Grabovača kao jedna od potencijalno popularnih turističkih destinacija u Ličko-senjskoj županiji.

Činjenica je kako zasad čak i stanovnici Ličko-senjske županije nisu dovoljno informirani o samom Pećinskom parku. Serijom od 5 članaka dati ćemo mali doprinos da se to promijeni. Tema ovog članka je lokacija.

Pećinski park Grabovača nalazi se na državnoj cesti D-50 između Gospića i Otočca, u mjestu Perušić. Postoje i alternativni pravci, s autoceste Zagreb-Split na izlazu Perušić.

Iz centra Perušića s velikog križanja skrene se lijevo (iz smjera Gospića, iz Otočca desno), te se prati putokaze sljedeća 2,5 kilometra. I na ulazu ste u najpoznatije ličke pećine, tj. prije toga došli ste na Grabovaču.

Grabovača je uzvišenje-brdo, dio kontinentskog dijela srednjeg Velebita, smještena između ličke krške zaravni i Perušićkog polja. Nalazi se na 770 m nadmorske visine. U neposrednoj blizini krškog slijeva rijeke Like. Grabovača predstavlja “punkt”, ulaz koji će vam dati ugodnu dobrodošlicu od strane domaćina i vodiča. 

capture-20140701-104154

Dolazak na Grbovaču moguć je pješice, biciklom, autom ili autobusom. Na ulasku u Grabovaču automobili i autobusi više nemaju prolaza, a počinje područje i poučne staze za bicikliste i pješake.

Tekst napisala: UL

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close