Moda

Znate li čemu služe bočne rupice na starkama?

Rijetki znaju da dvije rupice sa strane Converse All Star tenisica nisu samo modni dodatak niti služe samo da bi se stopala provjetravala. Zapravo su vrlo korisne, 24 sata otkriva kako…


Iako mnogi pretpostavljaju da te dvije rupice služe za ventilaciju, originalno su napravljene s drugom svrhom. Nekada su Converse All Star tenisice prvenstveno služile za igranje košarke.

Te rupice su dodane kako bi se tenisica mogla jače stegnuti oko noge – tako bi noge u njima bile stabilnije, a šansa za ozljedom manja.

Evo kako iskoristiti dvije rupice na tim tenisicama

Želite li to pokušati, izvucite vezicu iz prve dvije rupe, provucite jedan dio kroz ta dva otvora sa strane pa vratite. Stegnite i primijetit ćete da su vam se tenisice sa strane priljubile uz nogu.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Converse All Star tenisice su javnosti predstavljene 1917. Od tada do danas, njihov dizajn se nije mnogo mijenjao. Možda je upravo to jedna od tajni zašto ih ljudi jednostavno obožavaju.

Postoji još jedan zanimljiv detalj iz povijesti. Košarkaška ekipa SAD-a nosila je ovaj model tenisica na svojim prvim Olimpijskim igrama davne 1936. godine u Berlinu. Naime, prije te godine košarka nije bila olimpijski sport, prenosi culturehook.com. Za tu prigodu dizajnirao ih je u to doba popularni košarkaš Chuck Taylor, ukrasio ih je američkom zastavom. Na olimpijskim igrama su osvojili zlato, a popularnost Converse All Star tenisica krenula je put visina.

Više na 24sata

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close