ZnanostKulturaIzdvojeno

Znanstveno-stručni skup 7. Dani Šime i Ante Starčevića pod nazivom Globalne promjene u obrazovanju i očuvanje baštine

NAJAVA

Na Odjelu za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru 21. svibnja 2021. održat će se znanstveno-stručni skup 7. DANI ŠIME I ANTE STARČEVIĆA s temom GLOBALNE PROMJENE U OBRAZOVANJU I OČUVANJE BAŠTINE. Zbog epidemioloških razloga skup se održava virtualno.


Skup će u 10:00 sati otvoriti prorektor za znanost i informacijsku infrastrukturu Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić. Nakon otvaranja skupa u plenarnom dijelu bit će dva izlaganja: “Izazovi obrazovanja u višeetničkim zajednicama: naučene lekcije i budući izazovi” prof. dr. sc. Dinke Čorkalo Biruški i “Regionalni identiteti kao baština” prof. dr. sc. Borne Fuerst-Bjeliš.

U 13:00 sati predstavit će se Zbornik radova sa 6. Dana Šime i Ante Starčevića – „Učitelj – između tradicije i suvremenosti /The Teacher: between Tradition and Modernity“ urednica izv. prof. dr. sc. Sanje Vrcić-Mataija i dr. sc. Ines Cvitković-Kalanjoš. Zbornik će predstaviti: prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor za strategiju razvoja i izdavaštvo Sveučilišta u Zadru, izv. prof. dr. sc. Maja Verdonik i doc. dr. sc. Tamara Kisovar-Ivanda, recenzentice zbornika te urednice.

U poslijepodnevnom dijelu skupa održat će se izlaganja po skupinama iz humanističkog, društvenog i prirodnog područja znanosti te iz umjetničkog područja.

Ovim putem Odjel za nastavničke studije u Gospiću zahvaljuje se i ustanovama koje su financijski pomogli održavanje skupa: Sveučilištu u Zadru, Gradu Gospiću, Nacionalnom parku „Plitvička jezera“ i Ličko-senjskoj županiji.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close