Film i TV

Znanost potvrdila: Ovaj superjunak je uvjerljivo najbolji!

Sedmogodišnja studija Sveučilišta Leicester na temu koji je superheroj uvjerljivo najbolji, odnosno najbolje opremljen svojim vještinama donosi odgovor o najjačem heroju


Ultimativno pitanje oko kojeg se prepiru svi obožavatelji filmova još od uvođenja pojma superjunaka uvjerljivo je ono “tko je od njih najbolji?”. Pomoć u odgovoru sada je pružila znanost, a zaključak je sedmogodišnje studije Sveučilišta Leicester kako se jedan među njiha ipak ističe. U istraživanju su analizirali tzv “izvedivost sila” slavnih superheroja, od Falsh Gordona i Thora do Batmana te odlučili da je Superman najbolje “opremljeni” junak zahvaljujući svom “super flare” napadu i gustom mišićnom tkivu. Oni koji ga vjerno slijede po svojoj snazi i moći su Wolverine, Thor i Mystique., zahvaljujući svojim brzim regeneracijskim sposobnostima, velikoh energiji i mogućnosti manipulacije gena.

Titulu najdestruktivnijeg superjunaka dobio je Black Bolt, čija je energija sposobna “uništiti svijet”. Iako se čini kako su svoje istraživanje temeljili isključivo na zabavi, istraživači su to poduprli teorijama iz fizike, uz pomoć kojih su uspoređivali superheroje.

Ipak, čini se kako njihov poredak odstupa od onog televizijske popularnosti superjunaka, pa je gledateljima ipak najdraži Batman kojeg slijedi Superman, dok se iza njih nalate Spider-Man, Hancock, RoboCop i Thor. Na začelju liste su Captain America, Iron Man i Hulk.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor: express.hr | Foto: screenrant.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close