VijestiZdravlje

Ovo su znakovi da ne jedete dovoljno!

Debljina i prevelik unos hrane velik su problem, a pretilost je odavno poprimila razmjere epidemije. Međutim, postoji i druga krajnost koja također uzrokuje velike zdravstvene probleme, a to je pothranjenost. U nastavku pročitajte koji to znakovi otkrivaju da ne jedete dovoljno


1. Nizak šećer u krvi. Hipoglikemija jedan je od prvih simptoma pothranjenosti. Preskakanje obroka ili manji unos hrane od uobičajenog u kombinaciji s fizičkom aktivnosti uzrokuje velike i nagle padove razine šećera u krvi koji se manifestira kao osjećaj gladi popraćen znojenjem dlanova, tresavicom i općom slabošću.

2. Ne mršavite, ali gubite mišićnu masu. Suprotno popularnom mišljenju, ponekad vam konzumiranje više hrane pomaže kod mršavljenja. Ako svoje tijelo ne hranite namirnicama koje su mu potrebne, ono će čuvati zalihe masti i umjesto njih sagorijevati mišiće kako bi dobilo energiju. Gubitak mišićne mase usporit će vaš metabolizam, a samim time i gubitak kilograma.

3. Nedostatak energije i osjećaj umora. U slučaju pothranjenosti vaše tijelo ne dobiva potrebne nutrijente, kalorije i vitamine koji su mu potrebni da bi normalno funkcioniralo. Zbog toga vas prati stalan osjećaj umora i letargije, fali vam energije. Svom tijelu ne dajete potrebno ‘gorivo’ i to morate hitno promijeniti.

Više na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close