Scena

Zmajevi na vjetru – novi album grupe Vatra

Sedmi album virovitičko-zagrebačkog sastava pokazuje da je band odlučio kapitalizirati popularnost singla Tango i realizirati potentno ostvarenje za širu publiku. Istodobno, to je i prodor Vatre u vrh hrvatske rock-scene.


Nakon šest solidnih albuma i ogromnih očekivanja izazvanih singlom Tango, Vatra je novim albumom Zmajevi na vjetru koji je izašao jučer (premda je već tjedan dana dostupan na Deezeru) izlazi na tržište u posve drukčijem kontekstu. Aktiviranje pjevača Ivana Dečeka u vrlo uspješnom TV showu The Voice usmjerilo je dodatno pažnju prema Vatri, a sve je začinjeno i vrlo dobrim singlom Kraj.

Zmajevi na vjetru uistinu predstavljaju prekretnicu za Vatru – od hrvatskog klona Ekatarine Velike (zahvaljujući njihovom pristupu, to je kompliment), preko banda koji svakom svojim nastupom postaje sve bolji do konačne potvrde cijeloga uloženog rada – band konačno može izaći na veliku pozornicu, figurativno i doslovno.

Doslovno će biti 23. listopada u Domu sportova, a novi album kreiran je i produciran prema svjetskim standardima. Posrijedi je možda ustupak širokoj publici, ali dodatna pitkost materijalima koje isporučuje Vatra pokazuje kako je band koji napokon može valorizirati sve što je dosad napravio.

To znači da će Zmajevi na vjetru sigurno imati još koji megahit (tipujem na Zaboravim). Uostalom, Tango se sasvim solidno uklopio u tkivo albuma, ne ističe se svojom hitoidnošću. Stoga valja i pohvaliti odluku banda da ne sklepa na brzinu neku The Best of kolekciju koju će nositi Tango, nego da čeka povoljan trenutak da kreira album koji će zadovoljiti sve kriterije.

Album u izdanju Dallas Recordsa prigoda je i za novo iščitavanje poznatih pjesama Saturn i Jantar koje u novome kontekstu svakako dobivaju mnogo bolji kontekst.


Tekst: tportal.hr

Foto: Vatra Facebook

 Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close