VijestiGrad Zagreb

Zlatni taliri i ove godine predstavljaju izložbu aukcijskih radova

U sklopu Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Bambi, jedinog privatnog vrtića na području okolice Zagreba s programom za djecu s težim teškoćama u razvoju, skupina „Zlatni taliri“ i ove godine priprema izložbu i aukciju dječjih radova uz ostali prigodni program.


Aukcijom dječjih radova skupine „Zlatni taliri“ DV Bambi, prikupljaju se sredstva za kupovinu didaktičkih materijala za rad u skupini Zlatni taliri. Dan otvorenih vrata održat će se 26.04.2019. s početkom u 16:00 h u DV Bambi, Kumrovečka cesta 98, Donja Pušća.

Proslavom dana otvorenih vrata DV Bambi još jednom stavlja naglasak na važnost integracije, socijalizacije i inkluzije djece s težim teškoćama u razvoju kojoj je od 2016. godine omogućeno pohađanje posebnog programa u DV Bambi. Taj odgojno-obrazovni rad počiva na ideji da je svakom djetetu potrebno omogućiti optimalne prilike kako bi maksimalno razvilo svoja znanja, sposobnosti i vještine.

U sklopu Dana otvorenih vrata, osnivačica Dječjeg vrtića Bambi, Renata Brekalo, prof., održat će edukativno predavanje za roditelje pod nazivom “Zašto su gestovne pjesmice toliko bitne”.

I ove godine je naglasak na našu dječicu iz Zlatnih talira. Potaknuti prošlogodišnjem uspješnom manifestacijom želimo ići korak dalje i našim programom potaknuti roditelje da se pomoću gestovnih pjesmica prisjete svojeg djetinjstva i da ih inspiriramo igrama prstićama i gestama. U kratkom predavanju i nekoliko pripremljenih igara želimo im prikazati važnosti govora i pokreta, istaknuti zašto je rima toliko bitna za dijete i kako roditelju može pomoći u nekim situacijama, izjavljuje osnivačica Dječjeg vrtića Bambi, Renata Brekalo, prof.

DV Bambi ovom prilikom organizira i kreativne radionice za jasličku i vrtićku dob, igre na otvorenom, prodaju radova ispod tende (Ježeva kućica -“Škola za Afriku”, Unicef, Cvjetna livada-radovi, Zlatni taliri-radovi), te malu degustaciju vrtićke kuhinje u prostoru DV Bambi.

Program događanja:

16:00 – 17:00 h
KREATIVNA RADIONICA ZA JASLIĆKU DOB (1-3 god.)
– modeliranje, oslikavanje cvjetova i leptirića i gestovne igre/pjesme u krugu

KREATIVNA RADIONICA ZA VRTIĆKU DOB (3-6 god.)
– izrada i oslikavanje cvjetova i leptirića, izrada i oslikavanje vjetrenjača

16:30 – 17:00 h
EDUKATIVNO PREDAVANJE ZA RODITELJE – “Zašto su gestovne pjesmice toliko bitne”, Renata Brekalo, prof.

17:00 – 17:30 h
IGRE NA OTVORENOM „Čovječe ne ljuti se“, „Gusjenica slovarica“, „Labirint“, „Prometni poligon“ i natjecateljske igre

17:30 h
Aukcija slika djece s teškoćama u razvoju “Zlatni taliri” uz Clowna Japa

do 18:30 h
Druženje i završetak

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close