VijestiGrad ZagrebScena

“Zlatni” glas sopranistice Antonije Dunjko za “sjajni” finale ciklusa ZLATNI ZAGREB

Prekrasni salon Palače Dverce zasjat će u utorak 6.2. sasvim “posebnim sjajem” na najnovijem koncertu ciklusa “Zlatni Zagreb”

Nadolazeći utorak 6.2. posljednja je prilika da uživate u jedinstvenome ambijentu gornjogradske Palače Dverce i koncertu naših “zlatnih” talenata iz ciklusa “Zlatni Zagreb”!

A za “sjajni” finale toga po svemu jedinstvenoga koncertnog ciklusa, pripremili smo “posebnu” glazbenu poslasticu:

U utorak 6.2. iz Amsterdama u ciklus “Zlatni Zagreb” stiže pjevačica “zlatnoga” glasa – naša talentirana mlada sopranistica Antonia Dunjko!

Dobitnica je brojnih domaćih i stranih nagrada i priznanja, a u Amsterdamu trenutačno gradi uspješnu opernu karijeru. Kritika ističe njezinu “izraženu umjetničku osobnost” (Večernji list), a publika s odobravanjem dočekuje njezine nastupe na koncertnim i opernim pozornicama.

U pratnji cijenjenoga orguljaša i pijanista Edmunda Borića-Andlera i “zlatnu” trubu Igora Mrnjavčića za nastup u ciklusu “Zlatni Zagreb” priprema bogati program koloraturnih, opernih i operetnih arija, a prije svega obilje dobre glazbe za brojne ukuse. Bach, Händel, Verdi, Dvořák… zaživjet će te večeri doista “posebnim sjajem” na koncertu kojega, stoga, jednostavno ne smijete propustiti.

Palača Dverce jedna je od najljepših palača Gornjega grada. Njezina posljednja privatna vlasnica, barunica Klotilda Buratti u raskošnoj plesnoj dvorani na prvome katu priređivala je raznolika primanja i zabave, a danas služi za raznolike gradske svečanosti i protokole. Koncerti “Zlatnog Zagreba” kroz nastupe naših najboljih mladih glazbenika otkrivaju ovu palaču najširoj publici. Ciklus se održava uz potporu Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.

Već samo doživjeti Palaču Dverce sasvim je posebno i rijetkima dostupno iskustvo, a uživati u koncertima u tome jedinstvenom i reprezentativnom gornjogradskom prostoru jednostavno – nema cijenu!

Stoga, 6.2. s početkom u 20 sati ne propustite vrhunski glazbeni doživljaj i Antoniu Dunjko u Palači Dverce – Dobro došli na “Koncerte posebnoga sjaja”!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Zlatni Zagreb - Koncerti posebnog sjaja Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close