VijestiTurizam

ZLATNA PLAKETA NOVOSADSKOG SAJMA Županijska komora Otočac nagrađena za doprinos razvoju turizma i visokih sadržaja Otočca

Dunavsku regiju i Novi Sad karakterizira široki spektar kompleksnog i raznolikog povijesnog nasljeđa, kultura, religija, tržišta, zajednica i država, što je bilo motivom za izbor upravo tog geografskog i kontekstualnog okvira za razvoj grupe sajmova LORIST. Međunarodne sajmove “Lorist”, od 2. do 6. listopada 2019., na kojima je nastupilo više od 500 izlagača iz 20 država, posjetilo je oko 35.000 ljudi.


U okviru LORIST-a održavao se Međunarodni sajam turizma povodom kojega su stručne komisije Novosadskog sajma ocjenjivale kvalitetu ugostiteljskih objekata i usluga. Do početka Sajma turizma ocjenjivani su veliki i srednje veliki hoteli (kapaciteta više od 150 i od 81 do 150 ležaja), manji hoteli do 80 ležaja, toplice, moteli i turističke organizacije. Nisu bili izostavljeni ni apartmani, pansioni, smještaj u domaćoj radinosti, turističke agencije, restorani, manifestacije, ostale institucije, objekti i usluge. Komisije koje su vrednovale hotelsko-ugostiteljske objekte i usluge čine znanstvenici i stručnjaci sa fakulteta i instituta iz zemlje i inozemstva, koji godinama rade u hotelijerstvu i turizmu.

Na ovom međunarodnom ocjenjivanju po drugi put su sudjelovali i turistički subjekti iz Ličko-senjske županije zahvaljujući potpori Turističke zajednice Općine Plitvička jezera, Turističke zajednice općine Vrhovine i HGK – Županijske komore Otočac te ostvarili zapažene rezultate.

Velikim zlatnim medaljama nagrađeni su:

  • Turistička agencija Sunturist d.o.o. iz Novalje na otoku Pagu – za izniman doprinos razvoju destinacijskog menadžmenta na području grada Novalje i otoka Paga.
  • Turistička agencija Natura-Turist d.o.o. iz Korenice, Plitvička jezera – za izniman doprinos razvoju cjelogodišnje ponude i novih turističkih proizvoda u destinaciji.
  • Restoran Lička kuća, JU Nacionalni park Plitvička jezera – za izniman doprinos očuvanju autohtone tradicijske gastronomske baštine u jedinstvenom ambijentu tradicionalne ličke kuće.
  • Apartmani Queen, iz Otočca – za vrhunsku kvalitetu smještaja i gostoprimstva u obiteljskom domaćinstvu.
  • Sportsko-rekreacijski centar Bijeli vrh – Zip Line „Pazi medo“ iz Rudopolja, općina Vrhovine – za atraktivnost sadržaja i izniman doprinos turističkom razvoju destinacije.

Županijska komora Otočac nagrađena je plaketom Novosadskog sajma za kvalitetu za doprinos razvoju turizma i visokih sadržaja Otočca.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close