LifestyleTech

ZLATNA medalja na matematičkoj europskoj olimpijadi! BRAVO HRVATSKA!

Hrvatska je osvojila zlatnu medalju


9. Srednjoeuropska matematička olimpijada srednjih škola u Sloveniji donijela je veliki uspjeh za Hrvate.  U medijski nezapaženom događanju natjecali su se najbolji učenici srednjih škola iz 10 zemalja –  Austrija, Češka, Litva, Mađarska, Njemačka, Poljska, Slovenija, Švicarska i Hrvatska.

Uspješni hrvatski tim čine: Domagoj Bradač (XV gimnazije u Zagrebu.), Josip Kelava (Gimanzija Varaždinu), Andrija Mandić (XV gimnazije u Zagrebu.), Petar Nižić-Nikolac (XV gimnazije u Zagrebu.), Patrik Papac (Gimnazija Dubrovnik), Leon Starešinić (XV. gimnazija, Zagreb).

Učenici se natjecali pojedinačno i timski, a rješavali su  probleme u algebri, kombinatorici i geometriji. U pojedinačnoj konkurenciji Domagoj Bradač osvojio je zlatnu medalju, Leon Starešinić i Petar Nizić-Nikolac osvojili su srebro, a Andrija Mandić osvojio je brončanu medalju.

Čestitamo!


Foto: Facebook

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close