Ličko-senjska županijaKontinentalniTurizam

ŽK OTOČAC Strukovna grupa kulturnog turizma organizira online edukaciju o storytellingu

KREIRANJE IMIDŽA I BRENDA

Strukovna grupa kulturnog turizma ŽK Otočac organizira online edukaciju za svoje članice Kreiranje imidža i brenda kroz storytelling, koju će voditi Romana Lekić, profesorica na Visokoj školi za komunikacijski menadžment “Edward Bernays” u Zagrebu.


Ovom će se edukacijom pokazati kako se kultura treba pozitivno i svrhovito upotrijebiti, negdje čak i spasiti od zaborava, a samim time i oživjeti, odnosno osuvremeniti. Osobita pažnja u tom procesu usmjerava se na dionike i ključne turističke djelatnike unutar destinacije i u okolnoj regiji koji snagu svoga brenda i jačanje imidža trebaju sustavno graditi kao definirano geografsko područje koje ima svoju zajedničku kulturu ispričanu kroz priče sa jakom arhetipskom osnovom. Polazeći od postavki da je u održivoj turističkoj ponudi lokalna zajednica ključna za interpretaciju, pokazat će se kako valja izgrađivati održivi sustav  interpretacije i komunikacije i koristiti pri tome storytelling kao osnovu za brend komunikaciju. Pri tome će se istaknuti koliko je uključivanje kreativne industrije bitno za izgradnju tog sustava te koliko je tipologija interpretacije zavisna o tipologiji lokalne zajednice.

Poseban naglasak u edukaciji bit će na kružnoj kreativnosti koja zadovoljava i unutrašnju ljudsku potrebu za ponovnim oživljavanjem i prikazivanjem tradicijskih sadržaja; to je istodobno nostalgija za izgubljenom ili zaboravljenom zavičajnom tradicijom i potreba da se ta ista tradicija, koja predstavlja identitet, simbol, osobnu kartu obnovi, nastavi, udovoljavajući i ljubavi prema rodnom kraju.

Edukacija se izvodi online putem platforme Microsoft Teams, a osmišljena je u dvije cjeline i to: u četvrtak, 19. studenoga, od 14 do 15:30 i u petak, 20. studenoga, od 14:30 do 16 sati.

Uz članice Strukovne grupe kulturnog turizma ŽK Otočac, edukaciji mogu prisustvovati i drugi koji su zainteresirani za temu, uz uvjet prethodne prijave online obrascem PRIJAVA. Broj mjesta je ograničen, a prijavljeni sudionici će e-mailom dobiti poveznicu na događaj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close