Kućni ljubimciLifestyle

Ove životinje mogu predvidjeti katastrofe

Postoje mnoge anegdote kako određene životinje mogu predvidjeti prirodne katastrofe i otkriti bolesti, a znanstvena istraživanja na tu temu podržavaju te priče. Neke od životinja koje ćemo navesti vrlo su nam bliske, stoga posvetite pozornost njihovom ponašanju – možda se jednog dana pokaže korisnim.


Psi

Psi, najstariji suputnici ljudskog roda, mogu otkriti rak prostate u čovjeka s vjerojatnošću od zapanjujućih 98%. Tajna je u snažnom osjetilu njuha u psa. Pseći nos, naime, ima više od 220 milijuna olfaktornih receptora, dok ljudi imaju tek 5 milijuna.

Mačke

Nakon razarajućeg potresa koji je 2011. godine pogodio Japan, znanstvenici sa sveučilišta Tsing Hua proveli su istraživanje o reakcijama mačaka prije katastrofe. Pokazalo se kako je većina bila snažno uznemirena danima prije događaja, a mnoge su pobjegle od kuće. Pretpostavlja se kako mačke mogu predvidjeti potrese zbog znatno osjetljivijeg sluha no što je to slučaj u ljudi.

Pročitajte više na  znanost.geek.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pt-a.blogspot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close