ObrazovanjeIzdvojeno

Zimska pustolovina u Lici – zašto praznike ne provesti aktivno u prirodi?

OUTWARD BOUND

Stižu praznici i želiš ih iskoristiti na aktivan način? Boravak u prirodi nije rezerviran samo za toplo vrijeme! Neprofitna organizacija Outward Bound Hrvatska koja promiče iskustveno učenje u prirodi poziva na „Zimsku pustolovinu“ – ekspedicijski program u Lici za mlade od 13 do 17 godina.


Program u trajanju od 5 dana provest će se u edukacijskom centru organizacije u Velikom Žitniku kraj Gospića. Sufinancira ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu projekta „Otkrij svoj potencijal!” izvannastavnog odgoja i obrazovanja.

Otvorene su prijave za dva termina u zimskim praznicima:

  • od 4. do 8. siječnja i
  • od 22. do 26. veljače 2022.

Outward Bound programi doživljajne pedagogije temelje se na metodama iskustvenog učenja u prirodi, koje polaznika smješta izvan udobnosti svakodnevnog života. Kod polaznika potičemo razvoj samopouzdanja i samostalnosti, empatije i timskog rada, odgovornosti, otpornosti i komunikacijskih vještina.

„Zimska pustolovina“ predstavlja intenzivno iskustvo i stvara pozitivan stav prema rješavanju problema i suočavanju s izazovnim situacijama. Sve su to vještine ključne za uspješno odrastanje i suočavanje s izazovima svakodnevnice te je stoga cilj programa da mladi stečene vještine i stavove prenesu i primjenjuju u svakodnevnom životu.

„Cijeli koncept je inovativan i drago mi je da i u našim prostorima djeca imaju prilike učiti na jedan nov, a zapravo u suštini stari način: kroz iskustvo, u timu, pomažući drugima i primajući pomoć od drugih. Sve je izvedeno na zabavan način kroz igru, zanimljivu priču. Osim toga, sam boravak vani je poseban doživljaj, unatoč zimi ili možda baš zbog zime je to bilo malo posebnije.“, izjavljuje Katarina, majka polaznice prošle pustolovine.

Saznaj sve detalje o programu na web stranici organizacije Outward Bound Croatia i prijavi se putem online prijavnog obrasca.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close