Lifestyle

Zima se vraća: Promjena vremena bit će nagla, brza, žestoka

Nakon iznadprosječno toplog četvrtka, Hrvatsku očekuje znatna promjena vremena. Već od kišovitijeg petka nastupit će ponovno hladnije vrijeme, najprije u većini unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana, zatim i južnije, gdje će se još zadržati jugo, dok će na sjevernom Jadranu već u petak zapuhati jaka i olujna bura, uz koju je ponegdje moguć i snijeg.


– Na vrijeme djeluje sve manje polje povišenog tlaka zraka, a sa sjeverozapada dolazi frontalni poremećaj koji će danas malo usporiti, no petak će nam donijeti znatnu promjenu vremena. Bit će nagla, brza, žestoka i donijeti osjetan pad temperature u unutrašnjosti – navodi HRT-ov prognostičar Zoran Vakula. Najavio je kako će kiša padati već u noći na petak te ujutro.

– Uz pad temperature, kiša će prijeći u snijeg. U gorju će snježni pokrivač biti vrlo vjerojatno veći od 10 cm, a tanjeg pokrivača će biti i u mnogim nizinama. Za sam Zagreb, kao toplinski otok, nije sigurno da će biti, ali uokolo će sigurno biti snijega, rekao je Vakula.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: HRT

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close