LifestyleIzdvojeno

Zima još nije gotova: Uz stabilno, ali hladno vrijeme, evo kakve nas temperature čekaju

PROGNOZA ŽELJKE POGAČIĆ

Zima još nije gotova. Dokazala je to jučerašnja brzopotezna hladna fronta koja je poškropila žedno tlo, zabijelila gorje i dio središnje Hrvatske, ali donijela prvu pravu marčanu buru.


Bura je rastjerala oblake i sasvim je oslabjela. Naši krajevi će danas biti pod dominantnim utjecajem anticiklone, stabilnog i hladnog vremena. Pojava mraza u ožujku nije neuobičajena, ali bi biljke koje su već u uranjenoj proljetnoj fenološkoj fazi bilo dobro zaštiti.

Nakon vedrog i hladnog jutra, poslijepodne će biti u istom tonu. U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sunčano uz slab vjetar i temperaturu malo višu do današnje, od 8 do 10 °C. Slično će biti popodne i na istoku zemlje, sunčano, vedro i hladno uz maksimalce uglavnom do 10 °C. Vjetra gotovo da i neće biti. U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti nedjeljno popodne sunčano s nešto više oblaka nad južnodalmatinskim otocima. Okrenut će na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Bit će i svježe uz temperature od 12 do 14 °C. Uz zapadne obale Istre i na Kvarneru će nebo postupno prekrivati visoki oblaci, navečer i ostatak područja, ali ostaje sunčano i suho. No, danju će biti svježe, bez bure i ugodnije – uz obalu 10tak °C, u gorju od 5 do 9 °C.

IDUĆI TJEDAN NA KOPNU

Idući tjedan na kopnu uglavnom sunčano. Jutra će biti hladna uz mraz, dok će danju biti oko 10 °C. U utorak će u unutrašnjosti Dalmacije i na jugu Like biti kiše, a u petak je izgledna i u cijeloj zemlji. Uz južinu će i zatopliti.

IDUĆI TJEDAN NA MORU

Stabilno vrijeme na moru neće potrajati. Krajem ponedjeljka stiže kiša. U Dalmaciji će padati i u utorak dok će pod Velebitom jačati druga marčana bura. U srijedu razvedravanje, a nakon vjetrovitog i sunčanog četvrtka, petak donosi jugo i kišu.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close