ZET predstavio nove poluniskopodne gradske autobuse

Tena Brnad

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, u četvrtak je ZET u krugu svog autobusnog pogona u Podsusedu predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa marke Iveco Crossway LE City.


Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet, rekao je gradonačelnik te dodao da je sretan što se obnavlja vozni park. Uz ovih 30 autobusa nabavljen je i jedan turistički autobus za potrebe Grada Zagreba, a predstavit ćemo ga za 10-ak dana, odnosno kada će voziti svoju prvu turističku rutu.

Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni video nadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom, istaknula je voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Romčević Žgela. S obzirom na kapacitet putnika, autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima grada Zagreba. Nabavljeni su putem lizinga, a ukupna vrijednost iznosi 45 milijuna kuna, kazala je voditeljica te dodala da je u pripremi i nabava novih 40 autobusa, čiju isporuku očekuju do ljeta 2019..

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: zagreb.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u