Lifestyle

Priča o volji i uspjehu: Ženski kuglački klub “Plitvice”

Potaknuti njihovim uspjesima, donosimo vam priču o ženskom kuglačkom klubu „Plitvice“. Ines Kolar, jedna od osnivačica, pojašnjava nam kako je sve počelo iznenadno. Kuglački klub “Korana” (Slunj) i vlasnik kuglane u Slunju 2013. godine organizirali su takozvanu “Gradsku ligu” u kojoj su pravo nastupa imale i kuglačice s Plitvičkih Jezera. Na natjecanje su se prijavile Dijana Mlinarić, sad kapetanica kluba te Karolina Grčević i Ines Kolar kao najmlađa članica toga kluba.

kuglački klub plitviceZahvaljujući gradskoj ligi, ali i gospođi Katici Kolić koja im je stvorila priliku za sudjelovanjem u natjecanju, stvorile su nova prijateljstva. Cure su se uvjerile da se poprilično velik broj ženske populacije “zarazilo” kuglanjem i to je ono što ih je navelo na razmišljanje o osnivanju kluba. Uz podršku trenera Petra Prebega i drugih članova kuglačkog kluba na osnivačkoj skupštini 27. svibnja 2013., Dijana Mlinarić, Karolina Grčević, Gordana Gračan i Ines Kolar osnovale su ženski kuglački klub Plitvice.

Trenutno je registriranih 12 igračica i vikendom se natječu u sklopu 2. hrvatske kuglačke lige zapad-jug za žene, a treninge održavaju dvaput tjedno. Kao najveći i najdraži rezultat ističu onaj postignut ove godine na Malom Lošinju kad su protivnice iz Kk “Jadranka Hoteli” pobjedile rezultatom 6:2, oborile ekipni rekord od velikih 3212 srušenih čunjeva te postigle tri osobna rekorda. Također ističu pobjedu nad Žkk-om “Ogulin” od 6:2, s 3181 srušenim čunjom s kojom su ujedno označile dobar start u svojoj drugoj kuglačkoj sezoni te pobjeda od 6:2 nad Kk-om “Goranin” iz Delnica (2976 srušenih čunjeva) koja im je označila prvu nadmoć nad protivnicama u natjecateljskoj ligi.

Kao posebnu zanimljivost navode cijelu prvu natjecateljsku sezonu jer su, kao neiskusne u bavljenju sportom, postale još jedan član sportske obitelji. Ono što ih najviše veseli su pobjede kao dokaz velikog napretka te podrška okoline i drugih kuglača i kuglačica. Neizostavna su i putovanja koja su ih dosad odvela u Karlovac, Ozalj, Ogulin, Vrbovsko, Delnice, Rijeku, Mali Lošinj, Šibenik i Zadar.

zkk plitvice

Tekst: Ines Kolar, Ivan Nikšić
Foto: Facebook


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close